Even contact met FC Utrecht

Zojuist verstuurd aan FC Utrecht (met een cc aan True Support). Eens kijken of FC Utrecht hier iets mee kan. Ik hoop het!

Beste FC Utrecht,

Inmiddels bezoek ik nagenoeg iedere thuiswedstrijd (en af en toe een uitwedstrijd) van FC Utrecht al een aantal jaren lang. Ik heb een Gouden seizoenskaart met uitkaart. Omdat ik graag naar wedstrijden ga, maar ook omdat ik de club financieel wil steunen omdat ik in de fortuinlijke positie ben dat ik dat kan. Maar mijn beleving van de bezoekjes aan de wedstrijden is de afgelopen jaren flink achteruit gegaan. Graag deel ik dit met jullie in de hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Ik geloof in samenwerken om slechte situaties beter te maken, dus wil graag mijn steentje bijdragen om de situatie beter te maken. Ook in de CC is True Support, de supportersorganisatie waar ik lid van ben, omdat ik ervaar dat ook zij graag willen dat deze ervaring beter wordt.

Gisteravond was ik aanwezig bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Ondanks het tijdstip wilde ik de wedstrijd niet missen. Ik kwam dus direct door uit mijn werk. Mijn plan om onderweg wat te eten te halen werkte niet helaas door verkeersproblemen. Ik moest mij haasten en kwam ongeveer een half uur voor de wedstrijd aan bij het stadion.

Probleem 1 voor mij: Het tijdstip. Hier is ongetwijfeld al veel over gezegd, maar ik vind het echt heel vreemd dat FC Utrecht niet meer gedaan heeft om het huidige speelschema te veranderen. Het overgrote deel van de FC Utrecht-supporters heeft een voorkeur voor zondag 14:30. Dat is iets wat al heel lang bekend is. Het is dus heel erg vreemd dat we dit seizoen eigenlijk maar een paar keer daadwerkelijk op dat tijdstip spelen. Maar als het dan toch op een ander moment moet, waarom dan in hemelsnaam om 18:45 op een donderdag? Het zal jullie hopelijk toch ook opgevallen zijn dat het stadion wel heel erg leeg was gisteren. Dit soort belachelijke tijden zorgen daar wel voor. Doe alsjeblieft eens wat meer je best om dit soort rare tijden te voorkomen. Donderdagavond is vervelend, maar kan. Maar doe dan een wedstrijd om 20:00 of 20:30, zodat iedereen rustig de mogelijkheid heeft naar het stadion te komen.

Probleem 2 voor mij: Het stadion binnenkomen met mijn rugzak. Omdat ik rechtstreeks van mijn werk kwam had ik een rugzak bij me met daarin mijn laptop en wat andere werkzaken. De steward bij het hek vertelde mij na het fouilleren dat deze open moest voor controle. In principe een logisch verzoek, maar het regende keihard, dus ik stelde voor om even naar boven te lopen zodat we onder wat beschutting de tas konden openen. Dit was niet mogelijk. Ik bleef weigeren de tas in de stromende regen te openen, waarna ik werd overgedragen aan een steward die verderop stond, ik vermoed de oppersteward van de ingang. Ook deze meneer weigerde mee naar boven te lopen of mij over te dragen aan de steward die, zichtbaar vanaf beneden, bovenaan de trap stond. De tas moest en zou beneden open. Uiteindelijk bedacht deze meneer zich gelukkig dat hij een paraplu in beslag had genomen, waardoor ik uiteindelijk zonder last van de regen wel de tas kon openen voor inspectie. Uiteraard was er niets aan de hand, en mocht ik door, maar meneer vond het wel nodig nog een opmerking te maken over het feit dat ik de tas bij me had, en dat ik “de spullen wel in de tas moest laten”. Ik wordt als een of andere hooligan behandeld door jullie, waardoor ik me niet welkom voel. Misschien moet hier eens iets aan gedaan worden.

Probleem 3 voor mij: Ik ben vegetarier. Dat is een keuze van mij, maar waar ik ook naartoe ga, er is altijd wel een vegetarische optie. Helaas, in de Galgenwaard is geen vegetarisch eten te krijgen. Niets. Ja, chips en snoep, zo werd mij door de cateringmedewerkers verteld. Ik bezoek af en toe uitwedstrijden en heb gemerkt dat zelfs in de uitvakken van verschillende stadions wel iets vegetarisch te krijgen is. En zeker bij een wedstrijd die rond etenstijd wordt gespeeld, zoals de wedstrijd van gisteren, is het misschien een goed idee om iets meer opties te regelen, zodat mensen in het stadion wat kunnen eten. Iets meer dan een broodje bal en een unox worst. Zelfs iets relatief simpels als een bolletje of pistoletje brie zou al kunnen. Deze kunnen al voor de tijd klaargemaakt worden, en zijn niet moeilijk te maken of te bewaren. De ingredienten zijn ook goedkoop zodat er een goede winst op gemaakt kan worden. Zo moeilijk is het niet. Helaas wordt hier niets aan gedaan. Mijn avondeten gisteren was een zak paprikachips. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Bovenstaande problemen zijn de dingen waar ik gisteren tegenaan liep. Stel je voor, dit is wat ik jullie wil meegeven na 1 individuele wedstrijd. En dan heb ik het ook nog niet gehad over het bezoeken van uitwedstrijden. Daar zou ik nog een hele mail aan kunnen wijden. Ik hoop dat jullie iets kunnen met deze feedback, en ontvang graag terugkoppelingen of en wat er aan deze problemen gedaan kan worden.

Met rood-witte groet,

Stefan Koopmanschap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *