Disneyland Parijs

Net als vorig jaar zijn we dit jaar weer 4 dagen naar Disneyland Parijs geweest. 4 dagen vol met Disney figuren, consumeren alsof het je laatste dagen zijn, maar op zo’n slimme manier verpakt dat het leuk blijft 😉

Main Street Eerlijk is eerlijk, Disney is natuurlijk een commerciele organisatie gericht op het verkopen van zo veel mogelijk spullen, maar in tegenstelling tot veel andere bedrijven verliest Disney daarbij hun concept en de kwaliteit niet uit het oog. Alles is tot in de puntjes goed verzorgd en ziet er goed uit. Alles moet kloppen en alles klopt dan ook. En dat is, als je fan bent van het werk van Disney, toch belangrijk.

Het leuke van Disneyland Parijs (en het bijbehorende Walt Disney Studios) is dat het voor alle generaties leuk is. Of je nou meer van de oude films houd zoals Sneeuwwitje, Mickey Mouse en Donald Duck, of je bent meer van de nieuwere dingen als Cars, Monsters Inc of Toy Story, iedereen komt aan z’n trekken.

En zo ook wij dus. Net als vorig jaar hadden we een arrangement met 3 overnachtingen en ontbijt in het Santa Fe-hotel, met 4 dagen toegang tot het park. En dus zaten wij dinsdagochtend al vroeg in de auto om de ongeveer 5 uur durende reis zo vroeg mogelijk af te sluiten zodat we het park in konden. Na een rustige reis die redelijk volgens planning verliep checkten we in en brachten onze spullen naar de hotelkamer. De kids gingen, omdat het zo warm was, eerst nog even in het bad, en daarna was het tijd voor het park.

It's a small worldVorig jaar was onze eerste keer in Disneyland Parijs met de kids, dus we hebben ons toen veel gehaast om zo veel mogelijk te zien. Dit jaar hebben we het een stuk relaxter gedaan en dat was eigenlijk veel leuker. We begonnen bij de favoriete attractie van vorig jaar, It’s A Small World, en daarna was het een grote wandeling door het park om steeds leuke dingen te doen.

Het lijkt niet meer dan logisch dat er na een jaar wat dingen veranderd zijn, maar een ding wat op leek te vallen was dat er minder vegetarisch eten leek te zijn als vorig jaar. Voor een volledig vegetarisch gezin is dat natuurlijk wat vervelend, maar zelfs dan nog hebben we toch iedere dag heerlijk (zij het in de meeste gevallen niet het meest gezond) kunnen eten.

Dit jaar hebben we wel voor het eerst gebruik gemaakt van het all you can eat-buffet van het Santa Fe hotel, en dat is helemaal meegevallen. Veel keus voor vegetariers – hoewel niet altijd zo goed aangegeven – en voor een acceptabele prijs. Het is te duur om iedere dag te doen, maar qua keus zou het nog best kunnen. Zeker geen slechte keus in ieder geval om het op 1 van de avonden te doen.

Tomas en YaraOok voor het eerst dit jaar was een uitstapje naar Parijs zelf. Tomas wou heel erg graag de Eiffeltoren zien, en ook de Arc de Triomphe had zijn interesse. En met behulp van de Paris Visite-kaartjes was dat ook heel makkelijk. Met zo’n kaartje heb je een retour naar Parijs, en kan je binnen Parijs gebruik maken van de metro, zonder aparte kaartjes te kopen. Ideaal.

Het uitstapje naar Parijs was ook een groot succes. Tomas was diep onder de indruk van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren en ook Yara vond het fantastisch om te zien. En passant nog een verdachte tas op een metrostation doorgegeven, maar ik heb er niets meer over gehoord in het nieuws, dus het zal wel niets geweest zijn. Overigens leek het metropersoneel in Parijs niet echt onder de indruk, een eventuele dreiging van terrorisme lijkt niet echt te spelen bij de Fransen.

Mickey Mouse Club houseUiteraard konden ook wij niet onder de halve finale van Nederland uit. Gelukkig waren er in de Disney Village buiten het park op meerdere plaatsen schermen opgehangen, waaronder een groot scherm bij de Sports Bar. Daar hebben we dan dus ook de halve finale gekeken, wat een sfeer daar toen Nederland gewonnen had, heerlijk!

Het mooie van Disney en Disneyland is dat je na zo’n trip van 4 dagen echt geen specifiek hoogtepunt kan noemen. Het was een grote aaneenschakeling van hoogtepunten. Een ding is zeker: volgend jaar weer!

2 thoughts on “Disneyland Parijs”

 1. Dag Stefan (en Marjolein)
  Mijn naam is Henny en samen met mijn gezin van 3 kinderen (15,12 en 11) gaan we medio augustus o.a. 2 dagen naar Disneyland Parijs. Voor ons wordt het de eerste keer aldaar.

  In mijn zoektocht naar informatie over DisneyLand Parijs kwam ik op jouw weblog met een verslag van jullie verblijf aldaar.

  Ik ben op zoek naar nuttige tips zoals: op welke tijden zijn bep. attracties druk/rustiger; een slimme route die je zou kunnen nemen in zo’n park met kinderen van mijn leeftijd, een taktiek om fastpasses te gebruiken etc etc . .

  Zoals je ziet: ik houd er wel van me wat voor te bereiden 😉
  Alvast bedankt
  gr
  Henny

 2. Beste Henny,

  Als je in een van de Disney hotels zit dan raad ik ten zeerste aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van de vroege opening. Het park opent 2 uur eerder voor hotelgasten en tijdens deze periode is het erg rustig. Verstandig is het dus om tijdens die periode zo veel mogelijk de hele populaire attracties te doen (zoals Space Mountain, Big Thunder Mountain, Toy Story).

  Zodra het park opent is het over het algemeen overal druk. Sommige attracties zoals It’s A Small World lopen altijd redelijk snel door, maar dingen als Space Mountain niet. Probeer die dus zo vroeg mogelijk te doen.

  Fastpasses hebben wij eigenlijk nooit echt gebruikt. Het “probleem” met fast passes is dat je vaak net geen tijd hebt om iets anders te doen. Het kan nuttig zijn als je even wat wil gaan eten of drinken of voor dat te doen een fast pass te halen van een attractie die je graag wil bezoeken, zodat je daarna meteen die attractie in kan, maar een fast pass halen, dan eerst een andere attractie doen en dan terugkomen heb je vaak geen tijd voor.

  De belangrijkste tip die ik kan geven is: Doe rustig aan. Probeer niet alles te doen (dat lukt toch niet) en accepteer dat je af en toe lang in de rij moet staan. Geniet gewoon vooral van het park en stress niet te veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *