Sapvasten Dag 3: Lekker Fris

En weer een dag zit erop. De dag begon goed. Na een wat moeizamere poging tot opstaan was ik eigenlijk al direct na het douchen goed fris en helder. Geen last van nog wat moe of slaperig voelen. En dat was erg prettig. Ook op mijn werk merkte ik daar direct wat van, want ik kon goed snel en hard van start. Ik heb dan ook een aantal belangrijke dingen af kunnen krijgen. Daar mag ik zeker niet over klagen.

Qua honger-gevoel heb ik vandaag ook weinig last gehad. Op de normale momenten (voor de reguliere maaltijd-tijden) uiteraard wel, maar verder nergens last van gehad. Waar ik wel sinds gisteravond last van heb is dat ik het koud heb. En mensen die mij een beetje kunnen, zullen dat misschien vreemd vinden. Ik loop normaal, zelfs met het weer van de afgelopen weken, gewoon rond in shirtjes en polo’s met korte mouwen. Vandaag heb ik toch maar een trui aangetrokken, en ik denk dat ik die morgen ook nog lekker aan doe. Het is nu eenmaal een van de bekende gevolgen van een sapvastenkuur. En ook helemaal niet verkeerd. Je moet alleen even eraan wennen, en natuurlijk wat extra maatregelen tegen de kou nemen (zoals dikkere kleding).

Qua sap heb ik vandaag weer het Cereal sap genomen. Goede smaak, en toch net zo goed als de andere sapjes. Maar morgen ga ik weer afwisselen door een sapjes van Luna e Terra te nemen. Een sapje overigens die mijn vrouw Marjolein erg vies vond, dus ik ben heel benieuwd naar de smaak, en hoe die zich verhoud met de andere smaak van Luna e Terra die ik gisteren heb gehad. Maar dat is voor morgen, de vierde dag van mijn 7 dagen.

Er wordt vaak gesuggereerd dat de eerste twee dagen de zwaarste dagen zijn, en dat is ook mijn ervaring uit de eerdere kuren die ik heb gedaan. En gezien het feit dat het vandaag allemaal een stuk lekkerder liep als gisteren en eergisteren, vermoed ik dat het ook deze keer weer zo zal gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *