Marketing goed begrepen

Marketing is overal om ons heen. Veel bedrijven zijn er mee bezig, helaas te veel bedrijven snappen eigenlijk niet hoe ze mensen echt moeten bereiken. Heel af en toe heb je zo’n unieke actie die zijn doel bereikt, en dan nog wat extra doet.

Vandaag was het de beurt aan de energy drink Go Fast. Vanochtend bleek namelijk ineens dat er door heel Nederland flitspalen waren ingepakt als ware het een sinterklaascadeau. Al vanaf ‘s ochtends vroeg was het speculeren geblazen over wie er achter deze actie zou zitten. Giel Beelen begon al, vroeg in de ochtend, met het bericht over de flitspalen. Hij stond er ook op dat de NOS het in hun bulletins moest gaan vermelden en moest gaan uitzoeken hoe het zat.

De hele dag door was het op Twitter ook raak. Iedereen had het erover, en veel mensen plaatsen foto’s van gevonden palen (ik ook).

En toen kwam de aap uit de mouw, en bleek het om een reclamestunt te gaan. Daarna kon je wel veel teleurgestelde reacties zien: Veel mensen hadden op iets spectaculairders gehoopt. Maar dat maakt niet uit. De dames en heren achter deze actie hebben hun doel meer dan bereikt. Serieuze nieuwsorganisaties als de NOS hebben serieuze aandacht besteed aan de actie. De media sprong er bovenop. En iedereen had het erover. Een ludieke actie die bij iedereen wel even blijft hangen. Go Fast is vanaf nu altijd “dat bedrijf die de flitspalen inpakte” en kan daarmee in ieder geval op een positieve naam rekening bij menig automobilist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *